19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Стоилов: Видеонаблюдението на изборите е щуротия, наложена заради градските партии

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Нужни са отговори от ЦИК на редица въпроси относно видеонаблюдението по време на изборите на 2-ри април, за да стане ясна организацията на изборния процес. Такова мнение изрази бившият член на Обществения съвет на ЦИК и изборен наблюдател Стоил Стоилов в ефира на “Здравей, България”.

“ЦИК трябва да даде отговор дали трябва да снимаме цялата бюлетина, или част от нея. А как да разберем дали бюлетината е действителен глас, ако показваме само кръстчето? Час по-скоро да се направи демонстрация и да се огласят правилата”, заяви Стоилов.

Той попита и на базата на какви анализи държавата прави тези инвестиции за видеонаблюдение, предвид факта, че вече има похарчени близо 100 млн. лв за машини. “Ние нямаме анализ на какво се дължи това, че нашите протоколи са сбъркани и поправяни – на дизайна на протокола, на неграмотния член на СИК  или друго. За да се похарчат 60 млн. лв за машини, за да се избегнат тези неща, някой трябваше да направи една социологически значима извадка”, допълни той. 

“Това е една щуротия, наложена заради градските партии, които нямат структури по места Това е една излюзия, че някой ще може да гледа какво става”, категоричен е той.

Според него изборният ден ще продължи по-дълго от обикновено. 

Източник: НОВА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img