26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Екатерина Захариева: Случващото се е по-скоро опит за натиск върху законодателната власт

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Още преди да са поискани имунитети ясно заявихме, че в ситуация, когато се претоплят стари манджи и супер стари дела, и предвид изказванията на главния прокурор, няма да подкрепим свалянето на имунитета на който и да е народен представител, ако се стигне до гласуване.

Това заяви за БНР народният представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

„Това, което се случва в момента, е по-скоро опит за натиск върху законодателната власт, така че да не се продължи с реформите. Механизмът за разследване на главния прокурор е само една малка крачка. Не говоря само за изменение в Конституцията, има какво да се направи и със Закона за съдебната власт, с Наказателно-процесуалния кодекс, с Наказателния кодекс и т.н. Няма нищо общо с това дали някой го е страх. Ако господин Борисов се страхуваше, нямаше да излиза от Народните събрания и да отстъпва мястото си на следващия в листата. Става въпрос за принципна позиция, че не може съдебната власт да оказва натиск върху която и да е от другите власти“, посочи Захариева.

„По отношение на господин Борисов, това са изключително стари дела. Той е бил без имунитет преди 3 месеца, ако е имало нещо, то  е трябвало да го придвижат. Въпросът е защо сега и не говоря само за господин Борисов. Вижте какво се прави срещу Кирил Петков и други народни представители. Това е свързано не само с конституционната реформа, а и с механизма за разследване на главния прокурор, който беше приет от парламента“, подчерта Екатерина Захариева.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img