18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Андрей Гюров: Лорер има всички качества да представи България достойно като еврокомисар

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Впечатляващата номинация за български еврокомисар е тази на г-н Даниел Лорер. Той има всички качества да представи България достойно на тази позиция. А за г-жа Илияна Иванова не мога да коментирам в момента. Това каза в „Още от деня“ Андрей Гюров от ПП-ДБ.

„С номинацията на Даниел Лорер поставяме летвата много високо. С оглед на ресора, който той имаше в правителството на Кирил Петков, международният натрупан опит, признанието и репутацията, която Лорер има във всички парламентарни групи. Сигурен съм, че той е разпознаваем в Европа и Брюксел, защото голяма част от кариерата му е протекла именно там“, коментира още той.

Според Гюров ако ГЕРБ са искали тяхната номинация за български еврокомисар да бъде единствена, е трябвало да сформират правителство. „За съжаление, виждаме, че през последните няколко парламента, те са неспособни да направят това“.

По думите му предстои да се види дали ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са партньори или съперници. „Умножават се сигналите, че различните партии преследват собствени интереси в това управление“, коментира Гюров. Добави, че съществуват различни мнозинства в този парламент, а от действията на политическите сили ще се разберат истинските им намерения.

Според Андрей Гюров назначаването на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор е подмяна. „Ние не правим с ДПС и ГЕРБ конституционна и правосъдна реформа, а осветляваме проблемите в системата“, заяви той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img