26.8 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Разследват домашно насилие над многодетна майка от село Виница

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Нов случай на домашно насилие над жена. 45-годишна многодетна майка от първомайското село Виница е била ударена в главата от съпруга си, в следствие на което е изпаднала в безсъзнание. Случаят е от 30 юли, а вчера Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита по закона за домашното насилие, след като това е било поискано от адвоката на потърпевшата. Причината за агресията била проявена ревност, разказа нейният адвокат.

Сигналът за упражненото насилие е подаден от лекарите в първомайската болница, след като пострадалата е била прегледана. Тогава тя не е пожелала да подаде жалба. По-късно е изпратена в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, където е оставена за лечение. Направени са й пет шева на главата.

„Констатирани са в следствие на този инцидент наранявания по главата и охлузвания по гърба, в крайна сметка тя е отишла в съдебна медицина и съответният лекар е издал заключение, че става въпрос за лека телесна повреда“, заяви адвокат Атанас Атанасов.

По думите на адвокат Атанасов мъжът и друг път е упражнявал насилие върху съпругата си.

„В Гърция са работили, там е имало насилие, гръцките власти са образували дело, но тя се е изплашила, че децата ѝ ще бъдат с баща в затвора и е оттеглила жалбата“, заяви адвокат Атанас Атанасов.

Според кмета на село Виница никой не е разбрал за случая.

„Не съм забелязал нещо дразги, въобще в кметството не са дошли да търсят някаква помощ, ако е имало“, заяви Георги Русев, кмет село Виница.

Днес в селото е имало полиция, която е извела мъжа от семейната къща. Ако той бъде признат за виновен за причинена лека телесна повреда ще плати парична глоба, а ограничителната заповед срещу него е с действие максимум до 18 месеца.

БНТ

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img