22.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

БСП организира кръгла маса в НС, посветена на проблемите на труда

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Парламентарната група на „БСП за България“ организира кръгла маса, посветена на съвременните предизвикателства пред хората на труда.

Форумът ще се проведе по инициатива на лидера на социалистите Корнелия Нинова и е по повод на Деня на труда и международната работническа солидарност 1 май. Кръглата маса ще се проведе в зала „Запад“ на Народното събрание от 14,30 часа.  

В програмата на кръглата маса е включено обсъждане на въпросите за доходите на работещите, правото и условията на труд, заетостта в България и нейното качество. За участие във форума са поканени директорът на Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ Любослав Костов, Даниела Пенкова – икономически експерт на КТ „Подкрепа“, председателят на Национален синдикат „Защита“ Красимир Митов, доцент Ралица Пандурска от УНСС, професор Димитър Денков – ръководител на „Центъра за стратегически, исторически и политически изследвания, както и над 20 организации, представляващи работещите в сферата на културата, науката и образованието, общественици и експерти.

По темите за заетостта и предизвикателствата пред трудещите ще говори и депутатът от БСП и бивш социален министър Георги Гьоков.

Във вторник тази седмица лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че социалистите са взели политическо решение да не подкрепят предложения проект за бюджет от служебния кабинет и го определят като антисоциален. Социалистите ще настояват минималната работна заплата да бъде увеличена на 850 лева от 1 юли, а майчинството за втората година да бъде колкото минималната заплата вместо досегашните 710 лева.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img