19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Петдесет на петдесет е шансът за правителство с първия мандат, смята Десислава Атанасова от ГЕРБ

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Петдесет на петдесет е шансът за правителство с първия мандат, заяви в предаване по Би Ти Ви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ трябва лидерски разговор, който „да роди“ обща платформа. Според първата политическа сила най-добре е това да стане сега, да бъдат използвани дните преди връчването на първия мандат. И тогава няма да има значение с кой мандат ще е правителството, коментира Атанасова. Ако имаме съгласие по важните теми за България, няма да има значение кой с какви министри ще участва, добави тя. 

ГЕРБ иска редовно правителство и споделена отговорност, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя попита какво пречи това да се случи в първия мандат. Не знам на каква логика почива твърдението, че спечелилата изборите политическа сила няма право да потърси подкрепа от втората или от други политически формации, а втората има право да търси подкрепа от всички, от когото реши, коментира Атанасова. По думите ѝ подобно екстравагантно поведение не води до никъде. Тя добави, че за тях е компромис да говорят за законност като обща допирна точка с политическата сила, арестувала лидера им Бойко Борисов.

Ако не постигнат договореност за правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“ за първия мандат, за ГЕРБ-СДС има и други варианти – да търсят подкрепа от други политически формации, извън ПП-ДБ. Затова от няколко дни призоваваме ПП-ДБ за точен и ясен отговор, посочи Десислава Атанасова. 

В петък на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска ПП-ДБ да кажат от кого точно имат намерение да търсят подкрепа.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img