14.8 C
София
сряда, май 29, 2024

Милен Керемедчиев: Много вероятно е “Хизбула” да се включи във войната

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Това бе израелският 11 септември. По начина, по който то бе организирано и по начина, по който бе проспано от службите. Много паралели могат да се направят межди 11 септември в САЩ, когато властите бяха хванати в неведение, както и сега се случи в Израел.
Това заяви пред bTV бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Според него Иран стоят зад атаката на “Хамас” в Израел, защото този тип ракети са именно иранско производство. По думите му атаката е била добре планирана.

“Със сигурност в организацията участват и инструктори от иранската гвардия, които са едни от основните организатори на тези събития“, каза бившият зам.-външен министър.

По думите му “Хамас“ не са използвали компютри или телефони, а са използвали бележки и от уста на уста, за да не бъдат засечени. Според него това била опасността на атаката.

Керемедчиев смята, че много вероятно е “Хизбула” да се включи във войната.

“Хизбула“, която е в Ливан подкрепя „Хамас“. Те също притежават ракети от Иран и не е ясно дали няма да нападнат Израел от север”, смята Керемедчиев.

“Този конфликт е трупано с години напрежение, което ескалира, защото ивицата Газа е откъсната от палестино-израелските разговори. В Запения бряг се преговаря постоянно. Ивицата Газа е изоставане от света. Живеят в нищета и мизерия“, посочи Керемедчиев.

“За да може Израел да разчисти своята територия, трябва да провери къща по къща и стая по стая“, посочи той.

По думите му в момента, в който Израел направи нападение с тежка техника ще се оформи бежанска вълна, която може да достигне до един милион.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img