22.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Цветан Цветков: Бях отстранен заради критични доклади за някои публични предприятия

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Изкуствено измислен повод“ – така възстановеният на поста председател на Сметната палата Цветан Цветков определи причината за отстраняването му преди половин година. Вчера Конституционният съд се произнесе с решение, с което обяви за противоконституционно решение на Народното събрание от 20 януари тази година за освобождаването на председателя на Сметната палата. Така Цветков беше възстановен на поста.

„Това беше т.нар. скандал „Nexo“, при който нямаше никакво допуснато нарушение от Сметната палата. Тези дарения, които бяха получени от една политическа партия – „Да, България“, бяха публикувани в единния регистър по Изборния кодекс на Сметната палата и станаха достояние на обществеността“, заяви Цветков, цитиран от БНТ.

Според Цветков истинската причина за отстраняването му са били критичните доклади за някои публични предприятия и организации, които са изпратени в Прокуратурата. Цитира данни, според които 37 доклада за нарушения са изпратени до прокуратурата за 6 години от неговото управление. „Докадите на „Автомагистрали“ и „Монтажи“ са в прокуратурата. Този на „Автомагистрали“ вече близо 2 години е в прокуратурата“, заяви Цветан Цветков. По думите му няма никаква информация какво се случва по тези доклади. Определи като „сложен казус“ факта, че сега бива възстановен на поста, въпреки че е бил с изтекъл мандат, когато е бил отстранен. По думите му неговата наследница на поста Горица Грънчарова – Кожарева не е полагала клетва и това дава възможностт нейните актове да бъдат атакувани в съда от заинтересованите лица.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img