14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Владимир Кисьов: Имаме президент, който говори срещу държавата си

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Не може бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев и президентът Румен Радев да говорят срещу държавата си.

Това заяви пред БНР Владимир Кисьов, бивш главен преговарящ за членството на България в ЕС и бивш заместник-министър на външните работи.

„Трябва да си зададем въпроса как е възможно да имаме президент, който да говори срещу държавата си, нападайки повечето партии в момента и говорейки срещу правителството. Такова нещо не познава историята на Европа“, изтъкна още той и добави:

„Доскорошният министър на вътрешните работи Демерджиев очаквал, че ще има още убити, 4-5 души. Как може човек, който е заемал държавна длъжност и е бил министър на вътрешните работи, да пуска такива информации. … Всички трябва да се обединим и да показваме положителните неща, които се случват, и това, което се прави“.

По думите на Кисьов. темата „Шенген“ не е добре комуникирана в България:

„Трябваше да се говори ежедневно за това, за ползите от приемането на страната ни в Шенгенското пространство. Трябва да се споменава какво се случва в другите страни. Положението в България не е по-зле, отколкото в другите държави. По отношение на Щенген нямаме слабо звено, доколкото същите слаби звена ги има и в другите държави. С мигрантския поток можем да се справим само с общите усилия на ЕС, защото ние сме външна граница на Евросъюза“.

Владимир Кисьов допусна, че „някои политически сили не желаят страната ни да влезе в Шенген, за да изпълняват своите пропутински наклонности“, но добави: „Силно се надявам България и Румъния да влязат в Шенген до края на годината. Ако искаме да има обединение на цяла Европа в постигане на целта спиране на войната на Русия в Украйна, трябва и европейската политика да бъде всички страни членки да получават заслуженото“.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img