9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Украйна и Полша ще започнат производство на танкови снаряди

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Украйна и Полша ще започнат производството на 125-милиметрови снаряди за танкове съветско производство, а местни компании ще се включат във възстановяването на обществената инфраструктура в Харков и други населени места в Украйна. Това стана ясно при посещението на украинския президент Владимир Зеленски във Варшава.

Същевременно високопоставен украински служители изключи възможността за разговор с Москва за територия, докато тя не изтегли всички свои войски, предаде Ройтерс.

Властите в контролирани от Русия райони в Източна Украйна съобщават за 7 цивилни жертви в резултат на обстрел от установки за залпов огън на украинската армия.

Украйна пусна мобилно приложение, което да помогне в издирването на деца, изчезнали по време на войната. Киев смятат, че е 19544 деца са били депортирани в Русия по време на инвазията и само 328 от тях са се върнали в родината си.

Москва отрича да е отвличала деца и казва, че те са били отведени на сигурно място.

Комисариат за правата на децата в Русия Мария Лвова-Белова каза, че от февруари 2022 година Русия е приела над 5 милиона бежанци от региона на Донбас, сред които има 730 000 деца с родители или настойници.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img