18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Стефан Янев: За нас най-важният въпрос е доверието на българите

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

В предаването „Панорама“ по БНТ Стефан Янев, каза че характерното за политическата криза в България е липсата на диалог. „Политическите партии избраха да говорят през скандала, през обвиненията взаимни. Именно това ме кара да мисля, че думата диалог е една от тези думи, които по-често трябва да върнем в нашия политически речник. Нужни са и думите взаимодействие, съгласие по национални приоритети“.

БВ ще търси решение в употребата на тези думи и в съдържателно и смислено поведение, които да водят до диалог, който да изведе страната от кризата.

Думите диалог, взаимодействие, съгласие по приоритети на държавата, решения в интерес на хората, бяха думи позабравени в политическия речник, заяви Янев. „Ние от първия ден на предишното НС говорехме с този тон. Сега в тази кампания тези думи се използват от почти всички партии, защото това е начинът – търсене на баланси чрез диалог.“

Ние искаме да предложим теми, които събират българското общество, а не го разделят, категоричен е Зафиров. „И в предишния парламент се опитахме да изведем 4 приоритета – приемане на Законите за ПВУ, приемане на България в Шенген, приемане на бюджет на страната, както и съдебна реформа. Това са нещата, които могат да бъдат основа за разговор, за диалог“.

По отношение на мерките, които държавата може да предприеме, това е засилване на нейните регулаторни функции по отношение на пазара, допълни Янев. „И разбира се повишаване на родното производство“.

За нас най-важният въпрос е доверието на българите, които се чувстват измамени и изоставени от политиците, в заключение каза Янев.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img