9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Денков трябва да назначи областни управители, след като предишните напуснаха под команда

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Очаква се в сряда кабинетът Денков-Габриел да назначи първи нови областни управители. Преди това премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел трябва да уточнят механизма за това.

Нуждата от подобно спешно решение се наложи след като в понеделник почти всички предишни напуснаха по команда.

Ден по-късно премиерът акад. Николай Денков заяви, че ще изиска от всички областни управители да вземат спешни мерки за превенция срещу евентуални наводнения, съобщиха от правителствената пресслужба във вторник.

С оглед на метеорологичната прогноза за следващите дни от тях се очаква още днес да проверят невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода. Необходима е бърза организация по региони за почистване на деретата и оформянето на диги на местата с най-голям риск.

Кабинетът е в спешна нужда и от назначаването на заместник-министри, след като всички от служебния кабинет бяха освободени от предишния кабинет Гълъб Донев. Вчера Денков издаде заповед за освобождаването на двама заместници, останали от предходния служебен кабинет. По предложение на министъра на правосъдието Атанас Славов от поста си тръгва Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.

Освободен беше и встъпилият в длъжност 3 часа по-рано в Министерството на земеделието и храните  Дамян Дамянов. Причина стана късно установена принадлежност към Държавна сигурност. 

В дневния ред на правителственото заседание днес е записан проект на решение, с предложение до президента за издаване на указ за освобождаване от длъжност и от военна служба на офицер от висшия команден състав на армията.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img