19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Съдебното изслушване на Доналд Тръмп е насрочено за 4-ти април

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Съдебното изслушване на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е насрочено за вторник, 4-ти април, съобщи телевизия CBS.

Вчера се разбра, че голямото жури на щата Ню Йорк е повдигнало обвинение срещу Тръмп за скандала с плащането на „подкуп“ през 2016 г. Твърди се, че бившият президент е дал на Майкъл Коен 130 000 долара за плащане на порнозвездата Сторми Даниълс, за да запази мълчание за предполагаем сексуален контакт, който тя твърди, че е имала с Тръмп през 2006 г.

След като новината стана публична, Тръмп заяви, че „радикалните леви демократи са участвали в лов на вещици, за да унищожат движението „Да направим Америка отново велика“.

Бившият президент Доналд Тръмп няма да бъде закопчан с белезници следващия вторник, когато ще трябва да яви на съдебното изслушване, съобщи CNN, цитирайки свой източник, запознат с въпроса. Според информацията бившият президент няма да бъде окован с белезници, защото се очаква да бъде заобиколен от въоръжени агенти за защита.

Освен това е известно също така, че Тайните служби ще използват стандартните протоколи. Последното означава, че те ще проверят магнитометрите в съдебната зала и ще наложат изисквания за дистанция, така че никой да не се доближава до Тръмп.

Съдията, наблюдаващ делото срещу бившия президент Доналд Тръмп, е упълномощил областния прокурор на Манхатън Алвин Браг да разкрие обвинителния акт срещу бившия президент, съобщи CNN, цитирайки документа, издаден преди ден.

Според документа, съдът е наредил на прокурора да разкрие решението, след като е установил, че делото „би било в обществен интерес“. Засега обвинението не е оповестено публично, но предишни информации показват, че бившият президент е изправен пред над 30 обвинения.

Междувременно Доналд Тръмп заяви, че съдията, назначен по делото му, го „мрази“ и че той е „принудил“ бившия неговия главен финансов директор Алън Вайселберг да сключи споразумение за признаване на вината, съобщава „Файненшъл таймс“.

Бившият президент на САЩ се нахвърли срещу съдия Хуан Мануел Мърчан, който председателстваше делото срещу Вайселберг, бивш главен финансов директор на  Trump Organization, и който го осъди на пет месеца затвор.

„Съдията, който е „възложен“ за моето дело „Лов на вещици“ – „дело“, по което НИКОГА ДОСЕГА не е било повдигнато обвинение, МЕ МРАЗИ“, написа Тръмп в сайта си за социални медии Truth Social. Той добави, че Мърчан, който е бил „подбран“ от окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, се е държал „насилнически“ към Вайселберг и се е отнасял „злобно“ към компаниите на Тръмп, които не са приели споразумение за признаване на вината.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img