18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Рейтингът на британския премиер не се е подобрил

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Рейтингът на британския премиер Риши Сунак не се е подобрил по време на лятната почивка на политиците, въпреки положените усилия от неговата Консервативна партия да си върне обратно избиратели, показва проучване на „Опиниум“.

Последната анкета на „Опиниум“, публикувана в днешния брой на „Обзървър“, показва, че консерваторите не са успели да променят общественото мнение в полза на премиера, дори рейтингът му бележи спад с два пункта. 24% от анкетираните го одобряват срещу 49% неодобрение. Основната опозиционна Лейбъристка партия води с 14 пункта пред паритията на торите. Тя се радва на 42-процентно одобрение, следват консерваторите с 28% и либералдемократите с 9%. 

Рейтингът на лидера на лейбъристите Киър Стармър се подобрява. Макар и да е отрицателен, подобно на този на Сунак, разликата между одобрение и неодобреине е значително по-добра. 28% от анкетираните одобряват Стармър и 35% не го одобряват. По въпроса кой би бил по-добър премиер Стармър също има известна преднина, като 27% са посочили неговото име срещу 23% това на Сунак, но и двамата остават доста непопулярни. 

„Обзървър“ коментира, че опитите през лятото от страна на торите за подобряване на имиджа чрез решаване на кризата с мигрантите през Ламанша не са постигнали желания ефект.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img