9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Президентът: Правителството да се еманципира от политическите си ментори

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Правителството трябва да се еманципира от „политическите си ментори“, преди да има сближаване между двете институции, заяви президентът Румен Радев по повод казаното от премиера Николай Денков за съществуващо напрежение между кабинета и президентството.

„Зависи кога министър-председателят ще се еманципира от своите ментори“, каза президентът в продължение на изявлението си от петък, когато отбеляза, че държавата се управлява задкулисно и управляващите не чуват гласа на хората.

По-рано премиерът Николай Денков се обяви за преформулиране на правомощията на държавния глава, за да се възстанови принципът на разделение на властите.

От правителството отхвърлиха обвиненията в задкулисие. Денков коментира изострените отношения между правителството и президента Румен Радев.

„Атаките от президентството започнаха още преди да бъде съставено правителството. През цялото време от президентството има активни опити да не бъде сформирано, а след това да бъде свалено това правителство“, каза Денков.

Министър-председателят съобщи, че идната седмица се очаква парламентът да гласува промените в антикорупционнното законодателство.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img