9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Очаква се президентът да обяви кога ще събере новия парламент

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Вероятно президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 49-ото народно събрание на 12 април – сряда. Очаква се държавният глава да обяви днес решението си кога ще събере новоизбраните депутати.

В първия си коментар след изборите Радев заяви, че ще издаде указ за свикване на 49-тия парламент веднага след като бъде обнародвано решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) с поименния състав на новите народни представители. ЦИК

„Нека да изчакаме кога ще бъде обнародвано решението на Централната избирателна комисия. Аз трябва да спазя определени срокове и процедури по закон. Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде устойчиво решение на политическата криза, като формира консенсусно мнозинство около ясни политики, цели и приоритети, и излъчи устойчиво и работещо редовно правителство“, каза Радев миналия понеделник.

ЦИК обяви състава на новия парламент в събота.

На свой ред вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че президентството ще спази изцяло конституционните процедури за свикване на парламента. Илияна Йотова също призова партиите да се обединят около съставянето на редовно правителство. 

„Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка, да има редовно правителство, което вече две години всички имаме много голяма нужда. Ако действително те държат на своите обещания и не са ни излъгали в предизборната кампания, сега би трябвало да видим реализацията на това.“

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img