14.8 C
София
сряда, май 29, 2024

Емил Соколов: Не виждам кой би направил компромис преди местните избори

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Кратък живот на следващото Народно събрание вижда Емил Соколов от „Продължаваме промяната“.

„Не виждам кой би направил компромис в тази ситуация преди местните избори. ГЕРБ, БСП и ДПС по никакъв начин не виждам да направят някакво правителство на коалиционното спасение, не защото ГЕРБ ще загубят много от това, но БСП би загубило много, а виждаме, че Корнелия Нинова успя да се стабилизра в крайна сметка“, каза той в интервю за предаването „Преди всички“ на БНР.

За евентуално общо управление между ГЕРБ и ПП-ДБ, той посочи:

„Това са повече градски истории и слухове. Не виждам как, най-малкото чисто на личностно ниво, хора, които са си разменили много тежки думи, изведнъж да кажат „стискаме си ръцете и започваме да управляваме заедно“. Аз просто не си го представям“.

В тази ситуация да си пръв няма да е лесно, смята Соколов и обясни: „Всички ще гледат към теб за съставяне на правителство“.

Според него, ако ИТН мине 4-процентната бариера, това ще направи още по-труден новия парламент. Не е много сигурно в каква посока ще се насочат чисто политически, каза той и добави:

„Правят уравнението много по-трудно, защото те трудно могат да се прикрепят или да останат към една потенциална управленска коалиция“.

Липсваше ми ясен фокус на тази кампания, подчерта Емил Соколов. ПП-ДБ имахме 5 послания, но хората се сещат само за еврото и Шенген, подчерта той. Според него е лиспвала острота.

Изграждането на общи послания е много трудно да се стиковат, изказа мнението си той:

„Това са първи избори. Различните партии и организации си намираха краката в тази широка коалиция. Нямаше как да не затрудни от чисто комуникационна гледна точка. При следващи избори се надявам, че стиковането ще е по-добро. Определено имаше сериозни предизвикателства от гледна точка на това как различните личности успяваха да се сработят по места. Това иска много работа“.

По думите му наративът, който обединението създаде, беше много ценен и показа, че едни политици и организации могат да превъзмогнат егото си и да направят нещо в полза на хората.

Има неща, които трябва да се изчистят, смята Соколов.

„На местните избори резултатът ще е много по-добър. Не мисля, че ще има каквото и да е разцепление“.

Според него е най-добре местните избори да бъдат заедно с евентуални нови парламентарни избори, защото ако хората трябва да гласуват поотделно за толкова много избори ще се поставят нови рекорди на ниска избирателна активност.

Фигурата на Димитър Николов играе позитивна роля за резултата на партия ГЕРБ в Бургас, изказа мнение Соколов. В Бургас факторите са много, но не можем да пренебрегнем и всичката работа, която е свършила ГЕРБ в града през годините – хубава или лоша, коментира още той.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img