12.7 C
София
петък, април 19, 2024

Нинова: Борисов даде имунитета си под натиск и това е наш успех

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

 „Отчитаме съгласието на Бойко Борисов да даде имунитета си като една малка крачка на победа на БСП и на хората, които искат справедливост за 12-годишното му крадливо управление. Но много малка крачка. Голямата и истинската победа ще бъде, когато има прозрачен и справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда“. Това заяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание. 

Тя обясни, че даването на имунитета на Борисов се случва под натиск: „Знаете, че втора точка беше задължително гласуване на имунитета му в зала и може би е знаел, че ще падне – затова бърза пред вятъра. Но втората причина евентуално е, че за периода, в който се скри, за периода, в който уж създадоха комисия за имунитети и която не работи, смениха Гешев. Ще видим във времето как ще се развият нещата“, каза Корнелия Нинова. 

Лидерът на социалистите заяви: „Даването на имунитета му, от една страна, е предварително бягство от позора, на който щеше да бъде подложен в зала и да чуе истината за себе си. И второ, вероятно очаква, че нещо по делото ще бъде покрито, неразследвано“, каза Нинова.  

И допълни: „Вчера комисията по имунитетите уж се събра, формално отчете, че няма кворум, умишлено, разбира се, и не произведе никакво решение. Обаче днес, като видяха, че има внесена точка и тя е неизбежна и ще се гласува в залата този имунитет – пред страха и позора, на който ще бъде подложен,  Борисов си даде имунитета. Той го даде под натиск и ние считаме това за свой успех“, каза лидерът на БСП.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img