9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Настимир Ананиев: Президентът е в режим конфликт

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Румен Радев трябва да излезе от режим конфликт и да влезе в режим обединител. Това заяви Настимир Ананиев от “Продължаваме промяната” по БНТ. 

Президентът трябва да излезе от режим конфликт и да влезе в режим обединител, защото така пише в Конституцията. Редовното правителство заработи. Държавата си влиза в някакъв ритъм, в който почва да работи. Радев трябва да влезе в същия ритъм, Трябва да спре да слуша хората, които го потикват към този конфликт“, посочи Ананиев.

„Това, което се обсъжда за промени не е в насока да отпадне конфискацията, а по отношение на наркотиците и взимането на кръвни проби“, така Ананиев коментира темата с промените в Наказателния кодекс след зачестилите случаи на отнемане на автомобили.

„Всеки, който е запознат със самите промени може да види какво точно сме приели. Резултатите са видими. Хората не си позволяват да пият и да използват субстанции и след това да шофират. Ние искаме всеки един закон да има цел превенция“, добави Ананиев.

„Защото може да се окаже, че сте взели две хапчета за глава и са ви свалили табелите на колата. Проблемът е, че в момента има само четири лаборатории и огромен обем от тестове, които трябва да се извършат“.

Заявката на премиера от миналата седмица е скоро кръвните проби да излизат до седмица, за същото е уверил и вътрешният министър Калин Стоянов на вчерашната си среща с депутати от ПП.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img