18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

МОЛДПРЕС: Молдова ще получи допълнителни 145 милиона евро от ЕС

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Председателят на Европейския парламент (ЕП) Роберта Мецола подписа в Страсбург споразумение, постигнато от евродепутатите и страните членки, за отпускане на 145 млн. евро финансова помощ на Република Молдова, съобщава молдовската новинарска агенция МОЛДПРЕС, която цитира официалната страница на ЕП в Туитър. 

„Преди три седмици в Кишинев казах на народа на Молдова, че той не е сам. Днес предоставяме допълнителни 145 млн. евро в подкрепа на реформите в Молдова, тъй като страната продължава да се противопоставя на руските заплахи. Бъдещето на Молдова е в Европейския съюз“, написа Мецола.

На 30 май Съветът на Европейския съюз одобри удвояването на макрофинансовата помощ, предоставена на Република Молдова, от 150 млн. евро на 295 млн. евро. Макрофинансовата помощ на ЕС има за цел да подкрепи икономическото възстановяване и програмата за структурни реформи на Република Молдова, като допълни ресурсите, предоставени по силата на споразумението с Международния валутен фонд, се казва в прессъобщение на Съвета на ЕС.

От общата сума, 220 млн. евро се предлагат като заеми, а 75 млн. евро – като безвъзмездни средства.

източник: БТА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img