9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Конфискувани стотици оръжия в Германия от движение, обвинено в планирането на преврат

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Германските власти са конфискували стотици оръжия и десетки хиляди боеприпаси по време на разследването срещу дясно екстремистко движение, обвинено в планирането на преврат срещу германското правителство, предаде ДПА.

Става дума за „Гражданите на райха“, посочва агенцията.

Досега са били открити 362 огнестрелни оръжия, 347 хладни оръжия и 148 761 бройки боеприпаси, се казва в изявление на германското правосъдно министерство, което представлява отговор на депутатско запитване по този въпрос.

„Гражданите на райха“ и заподозреният за ръководител на заговора принц Хайнрих Тринадесети Ройс са възнамерявали насилствено да променят политическата система в Германия и да поставят на власт ново правителство, съобщи германският Върховен съд. Според съда заговорниците са били готови за битка на живот и смърт.

През декември 2022 година благодарение на усилията на германската федерална прокуратура в Германия, Австрия и Италия бяха арестувани над двадесет предполагаеми заговорници, включително бивши офицери и бивш депутат от крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“, припомня ДПА.

Според германското правосъдно министерство разследванията, довели до конфискуване на оръжията, все още не са приключили, така че информацията за броя на оръжията е предварителна.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img