26.8 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Кабинетът ще утвърди таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища за учебната 2023/2024 г.

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Проект на решение за утвърждаване на таксите за кандидатстване и обучение в държавните висши училища за учебната 2023/2024 година предстои да обсъди служебното правителство на редовното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Част от дневния ред на заседанието предвижда приемането на Годишен доклад за дейността на Съвета за намаляване на риска от бедствия, създаден към Министерския съвет за формирането и осъществяването на държавната политика в областта на защитата при бедствия за 2022 г. 

Доклад за одобряване на подкрепа за кандидатурата на град Малага, Кралство Испания, за домакин на специализираното изложение „Експо 2027/2028“ също е част от дневния ред на заседанието. 

Очаква се кабинетът да обсъди още проект на разпореждане за установяване и внасяне в полза на държавата на отчисления от печалбата на държавни предприятия, както и търговски дружества, които имат държавно участие в капитала. 

В проекта на дневен ред е включено и приемането на тригодишен план за изпълнение на Националната стратегия за развитие на човешките ресурси в ядрената сфера 2022-2032 г. 

Началото на заседанието е от 10:00 часа. 

Източник: Иван Лазаров, БТА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img