21.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Изпращаме двигателите за МиГ-29 за ремонт в Полша

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Двигателите за МиГ-29 предстоят да бъдат пратени за ремонт в Полша, каза зам.-министърът на отбраната Станимир Георгиев пред журналисти. Днес той участва в заседанието на междуведомствената работна група за изпълнение на проекта „Придобиване на нови трикоординатни радари“.

Договорът за ремонт е сключен, но се оформят гаранциите от страна на фирмата, за да стартира изпращането, посочва БТА.

Полските заводи са лицензирани и работят по ремонта на двигателите, каза в отговор на въпрос Георгиев. Това не е етап, който може да бъде прекратен със спиране на лицензиите от руснаците, полските заводи имат тези права, придобити от тяхната промишленост, и са лицензирани от техните авиационни органи, обясни той.

В началото на август Министерството на отбраната подписа договор за ремонт на шест двигателя за МиГ-29, с цел осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 до постигане на оперативни способности за носене на бойно дежурство с новата бойна платформа F-16 Block 70. Ведомството възложи изпълнението на обществена поръчка с предмет „Основен/капитално-възстановителен ремонт на двигатели РД-33, сер. 2 за самолети МиГ-29“ на полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A. Стойността на договора е 9 552 000 евро, без ДДС.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img