13.8 C
София
събота, май 25, 2024

Галин Цоков: Готова е платформата на МОН „Дигитална раница“

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Готова е „Дигитална раница“ – сайт на Министерство на образованието и науката, където е структурирано учебно съдържание за всички класове и достъпът до него е безплатен. Това каза министърът на образованието и науката Галин Цоков в предаването „Тази неделя“ на bTV в отговор на въпроса кога ще бъде намалена тежестта на училищните раници.

С платформата „Дигитална раница“ министерството цели да помогне при решаването на предизвикателствата при неприсъствена форма на обучение, както и такива при присъствена или хибридна форма на обучение, става ясно от сайта.

Платформата предлага онлайн уроци, възможност за задаване на задачи за домашна и самостоятелна работа. Тя служи и като информационен портал за родители, като им позволява да следят обучителния процес на своите деца и да следят за оценките, отсъствията, бележките и заданията им за самостоятелна работа, както и до всички учебни материали. 

Министърът напомни в разговора, че вече има възможност за учениците, които не са успели по здравословни причини да се явят на изпитите след седми клас, да го сторят на допълнителна дата. Тя се определя със заповед на министъра. БТА

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img