9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Европейската прокуратура с изявление по повод пресконференцията на Иван Портних

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Предвид обществения интерес, предизвикан от пресконференцията, дадена днес от кмета на Варна г-н Иван Портних, Европейската прокуратура би искала да подчертае, че не коментира изявления, направени от политически представители във връзка с нашите разследвания, са казва в изявление, разпространено от Европейската прокуратура.

В изявлението се потвърждава, че Европейската прокуратура е започнала разследване на строителен проект във Варна през 2021 г. въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF).

Винаги, когато можем да кажем нещо за някое от нашите разследвания, ще го направим проактивно, се посочва в изявлението.

В рамките на Европейската прокуратура Постоянните камари са ключов елемент за гарантиране на независимостта на всички разследвания. Те наблюдават действията, предприети по време на разследването, и вземат решение за всички важни стъпки, включително дали да се води досъдебно производство, да се прекрати разследването или да се приложи опростена процедура. 

По-конкретно, това означава, че трима европейски прокурори от друга държава членка оценяват и утвърждават всяко предложение от европейски делегиран прокурор за вземане на решение по даден случай, се посочва в заключение в изявлението.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img