9.6 C
София
събота, май 25, 2024

ЕК дава България на Съда на ЕС по 3 процедури – за превозните средства, толтаксите и минералните води

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Европейската комисия дава България на Съда на ЕС по три процедури – за чистите превозни средства, системата за толтакси и маркетинга на минерална и изворна вода.

Първата процедура е заради това, че страната ни не е транспонирала в законодателството си минимални национални цели за обществена поръчка на чисти превозни средства. Директивата се отнася най-вече за градските автобуси, където обществените поръчки представляват около 70 на сто от пазара.

Заедно с Полша България е дадена на Съда на ЕС и заради това, че не е пренесла в законодателството си европейската система за електронно таксуване, при която пътуващите могат да заплащат толтакси чрез единен договор за абонамент, единен доставчик и единна структура, която да обхваща всички страни членки.

Третата процедура срещу България е заради неправилното прилагане на правилата на ЕС за маркетинга на минералната и изворна вода. Според Еврокомисията българското законодателство не забранява маркетинга на водата, която се добива от един и същ извор, под повече от едно търговски описания, както изисква европейската директива.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img