18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Двама души са загинали след потопа в Царево, издирват още хора

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Двама души са загинали при невижданите досега наводнения в община Царево, потвърдиха от МВР. 

„Имаме подадени сигнали за трима души, които се издирват, както и за двама загинали. Няма блокирани хора. Имаше информация за застрашени деца – те са в безопасност, по високите етажи са“, посочи и премиерът Николай Денков, който участва в кризисния щаб в Царево. 

Продължава бедственото положение на територията на цялата община, но обстановката в района на Царево постепенно се нормализира. Остават непроходими няколко пътни участъка в Царево, Варвара и Бродилово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към момента няма бедстващи хора в Лозенец. Продължава евакуацията в къмпингите „Арапя“ и „Нестинарка“.

Организирана е евакуацияза всички бедстващи хора след проливните дъждове, причинили множество щети в района. Предприети са и действия за контролирано източване на язовир Хаджи Яне“ и непрекъснато наблюдение на язовир Потурнашки„. Към момента няма опасност от авария на язовирните стени, уточниха от общината. 

Все още напълно откъснати заради разрушени мостове са град Ахтопол и селата Варвара, Синеморец и Резово. 

Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предприема спешни мерки за почистване на пътища в района на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни валежи в района. Фирмата, поддържаща републиканската пътна мрежа в област Бургас, насочва допълнителна техника и аварийни екипи за почистване на пътищата.

Следващите няколко часа се очаква явленията и валежите в Бургаска област да продължат, съобщи за БТА дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов. Привечер, но преди полунощ, по думите му, би трябвало да спре да вали и обстановката да започне да се успокоява и облачността да се разкъсва. Утре не е изключено също да има валеж в този регион, но той ще бъде незначителен като количество и няма да има нищо общо с днешния, поясни синоптикът. 

През следващите три дни нивата на реките в Черноморския басейн ще се понижават или ще останат без съществени изменения. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, се посочва в ежедневния бюлетин за състоянието на водите, публикуван от Министерството на околната среда и водите.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img