13.8 C
София
петък, април 19, 2024

Депутатите приеха правилника за работа на парламента

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

След тридневно обсъждане, съпроводено със скандали, нападки и обиди, депутатите приеха правилника за работа на парламента. 

За следващата седмица обаче остана гласуването на ръководствата и състава на постоянните комисии – въпрос, по който парламентарните групи все още не са постигнали договореност. 

Народните представители одобриха предложението на Петър Петров от партия „Възраждане“ към основните заплати на депутатите да се начисляват и допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит – едно на сто за всяка прослужена година.

С предложената редакция към трудовия стаж се добавя или осигурителен стаж.

Отхвърлена обаче бе идеята за въвеждане на глоба за лицата и органите, които не отговарят на въпроси и питания на депутати или не се явяват на изслушвания.

Депутатите отхвърлиха идеята заседанията на парламента да не започват в 09.00 часа, а в 14.00 ч., и те да продължат до 19.00 часа.

Приета бе идеята министър-председателят, заместник-министър председателят и министрите да могат да отлагат само устен отговор на въпрос или питане поради болест или командировка извън страната и при неотложни случаи, но не повече от два пъти.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img