13.8 C
София
петък, април 19, 2024

Агитка освирка Радев в Пловдив

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Всеки засегнат от бедствието българин трябва да чувства протегнатата ръка на държавата, отбеляза президентът

С освиркване и дюдюкане на тържествената проверка в Пловдив беше посрещнат президентът Румен Радев. Държавният глава тръгна да приема строя, но от публиката се чу скандиране „Радев е позор“ и „Ууу“.  Подразнен млад родител реагира към агитката, която напада президента, че е довел децата си да гледат празника, а не да слушат викове.

Радев прие строя от началника на пловдивския гарнизон ген. Явор Матеев. Преди това генералът призова присъстващите да почетат с едноминутно мълчание загиналите от бедствието по Черноморието.

Последва канонада от освирквания към държавния глава. След като прие строя, Радев се качи на паметника на Съединението, където след кмета Здравко Димитров произнесе слово.
„На днешния ден Пловдив оповести триумфа на едно общобългарско дело – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Вазов ще напише, че това е една от най–лесните революции в историята“, започна Радев.

Президентът натърти, че националното ни единение е кауза, която трябва да отстояваме, за да не се налага следващите поколения да водят битки за държавност и достоен живот.

„Каквито и да са различията в обществото вярвам, че отстояването на националната ни памет и традиция, гарантирането на достоен живот за нашите деца в свободна и европейска държава е нашата кауза. Особено днес, когато в Европа продължава да бушува опустошителна война и да се обезценява човешкият живот“, каза Радев.

По думите се надигат гласовете на омразата и ксенофобията и се анатемосва всякакво единомислие. „Да плащаме с растящо обедняване нашето собствено лекомислие и примирение. Нека този знаменателен ден да ни напомня, че само единни можем да преодоляваме изпитанията“, допълни държавният глава. И подчерта, че всеки засегнат от бедствието българин следва да чувства протегнатата ръка на държавата.

Последва поднасяне на венци и цветя пред паметника на Съединението. Честването в Пловдив уважи и председателят на Народното събрание Росен Желязков.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img