19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Демерджиев: Всяка една изборна секция ще бъде проверена за взривни устройства

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група. В срок до 31 март тя ще изготви и разработи процедура за реагиране при заплаха за използване на импровизирано взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура. В срок до 31 май групата ще актуализира Националния план за противодействие на тероризма“, заяви на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той поясни, че групата включва представители на всички служби за сигурност и е от 36 човека.

Във връзка с изборите Демерджиев коментира, че МВР ще поеме охраната на всички изборни секции още от събота, като охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес.

„Дори да постъпят сигнали за взривни устройства по време на изборния процес, няма как да бъдат поставени такива“, категоричен е вътрешният министър.

Той поясни, че още в събота ще бъде извършена физическа проверка на всяка една изборна секция, те ще бъдат под охрана и не е възможно да се прекъсне изборният процес.

Демерджиев отправи апел хората спокойно да упражнят правото си на глас.

„Говорим за хакери и за тяхната връзка с една или друга държава, пълна информация по този въпрос ще бъде дадена, когато приключи разследването, не съм визирал руската държава, скоро ще имаме категорични данни откъде идват тези заплахи. До часове може да има пълна информация. Има насоки, по които се работи. Работи се на територията на няколко държави. Няма основание за притеснение“, каза още Иван Демерджиев.

Източник: БНТ

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img