18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Делян Добрев: 49-ото НС трябва да излъчи правителство с 4-годишен мандат

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

49-ото Народно събрание трябва да излъчи правителство с 4-годишен мандат. Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев във Фейсбук. „Всеки предварително обявен по-къс срок обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на решителност за взимане на непопулярни, но съществено важни решения за реформи“, смята той. 

Добрев представи няколко варианта за кабинети в рамките на 49-ото НС. Първият от тях е за дясно правителство с ГЕРБ, ДПС, ИТН и ДБ, но без ПП.  

Вторият е ляво правителство между ПП и БСП, които обаче имат едва 61 депутата и излъчването на такъв кабинет е математически невъзможно.  

Кабинет на „Възраждане“ е неприемлив и няма да срещне подкрепа. А едни нови избори биха произвели същият резултат, смята още Делян Добрев.


„Във всяко управление, бюджетът е законът, около който се търси консенсус и мнозинство. Днес това важи с още по-голяма сила заради финансовия погром в държавата, след управлението на финансите от Асен Василев – рекорден дефицит за последните 25 години, рекорден дълг, реален риск от вдигане на данъци и/или намаляване на социални плащания…
Възможните принципни решения са:1. Дясно правителство:ГЕРБ – 69 депутатаДПС – 36 депутатаДБ – 26 депутатаИТН – 11 депутата.Математически възможно – 142 депутата.2. Ляво правителство:ПП – 38 депутатаБСП – 23 депутата.Математически невъзможно – 61 депутата.“Възраждане“ е несистемен играч с 37 депутата, който е неприемлив и не може да участва в никое мнозинство.Обобщение: Разпределението на силите беше много подобно и в предното Народно събрание, ще бъде същото и в следващото Народно събрание. 5 пъти гласувахме и произведохме почти идентичен резултат.Заключение: Ще настъпим ли пак мотиката? Колко още избори ще проведем, докато някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за държавата?“, написа още Делян Добрев от ГЕРБ.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img