20.7 C
София
събота, април 13, 2024

„Български възход“ отказа да подкрепи декларацията на ПП за бюджета

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Мнозинството от българските граждани искат правителство. Основните ни усилия трябва да бъдат в тази насока.“

Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев по време на срещата между „Български възход“ и „Продължаваме промяната“.

„Съгласен съм, че трябва да бъдат защитени интересите на хората, които социално са най-засегнати от инфлацията. Този въпрос, ако приемем, че няма правителство, което да внесе бюджет, дори с предложения от Министерски съвет закон за удължаване на сегашния бюджет, между първо и второ четене могат определени текстове да се приемат, ако има съгласие между партиите и в зависимост от дебата, който ще е в зала“, добави още Янев.

Според лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков служебното правителство трябва да внесе нов бюджет, а не просто да удължава стария.

„Ние с Вас сме били в служебно правителство като знаем, че ето и Вие като министър-председател тогава не Ви беше страх да внесете предложение за бюджет, дали ще се приеме или не, това вече е въпрос на Народното събрание. Ние искаме да призовем служебния кабинет да направи тази стъпка, да не ги е страх, а вече ние отговорно, докато тече политическият процес, да имаме възможността и за този разговор“, заяви Кирил Петков.

„Вратата е отворена, ако решите да подкрепите декларацията за внасяне на бюджет от служебното правителство“, каза в заключение лидерът на „Продължаваме промяната“.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img