22.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Атанас Славов: Амбицията е юли да има иницииран проект за конституционни промени

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Обединихме се около идеята, че нашата амбиция е юли да има иницииран проект за конституционни промени, заяви министърът на правосъдието Атанас Славов след среща в парламента между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Амбицията е за 180 гласа, бърза писта, затова предстоят срещи в следващите дни в Народното събрание с колегите от БСП, ИТН и ДПС.

Няма раздори, има различия, каза той. Относно управленската програма голяма част от нещата вече са договорени, трябва да се изчистят и синхронизират позициите, коментира министърът.

Относно управленската програма голяма част от нещата са договорени в предходни разговори, трябва да се изчистят и синхронизират позициите”, уточни правосъдният министър.

„В декларацията на ПП-ДБ беше дадена формулата за такова споразумение, то не е коалиционно, но е търсене на съгласие за конкретни политики и законопроекти, за да имаме реформаторско управление”, подчерта Славов.

По отношение на това до какво може да доведе решението на КС във връзка с питането на бившия главен прокурор за промените, които доведоха до отстраняването му с 13 гласа, Славов отговори: „Може да се спрат започнали процедури в самия ВСС например процедурата за избор на нов главен прокурор. В рамките на седмицата – четвъртък или петък ще сезирам ВКС по отношение избора на Сарафов”, каза още Славов.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img