9.6 C
София
събота, май 25, 2024

Желязков: Произволни арести – това определя действията на кабинета на Петков

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

В предаването „Лице в лице“ по бТВ Росен Желязков, каза че шансът да има правителство е по-голям, ако ГЕРБ са първа политическа сила, защото са по-искрени в желанието си да направят кабинет.

“Има две големи неизвестни. Първата е, при тази динамика на фото финиша, кой ще вземе 1 процент повече или по-малко. От друга страна, дали няма да има по-голяма разлика. Очакванията ни са да имаме по-голяма разлика. Другата неизвестна е ще има ли шеста политическа сила в парламента, или ще бъдат пет. Не са много ясни параметрите на подкрепата”, добави той.

По думите му, най-важното е вотът на избирателите да бъде честно отразен, без значение дали е изразен чрез машинно или хартиено гласуване. “Изборите се правят от хора, не от предмети”, заключи Желязков.

“Президентът по Конституция е върховен главнокомандващ. 48-ото НС възложи на МС предоставянето на военно-техническа помощ на Украйна. Този ангажимент е насочен към правителството. То дължи отговор дали ще предоставим оръжие. Президентът назначава кабинета, но не е негов ръководител. Становището на президента може да е пътеводна светлина за парламента, но правителството дължи отговор – ако не дадем такава помощ, защо?”, коментира още той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img