10.3 C
София
неделя, февруари 25, 2024

Явор Божанков: Цяло поколение в политическата система вижда, че си отива

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Има огромно недоверие в политическите лидери, затова те търсят начин да предложат фигура, зад която другите да се промушат, зад гърба ѝ“, това мнение изрази пред БНР независимият депутат Явор Божанков.

По думите му „ситуацията е почти безизходна“ и има „скъсване между политическия свят и реалния свят“.

Всяка партия и институция у нас в момента е във война с другите за надмощие, подчерта бившият представител на „БСП за България“.

„Уж всички изповядват горе-долу едни и същи задачи, но търсят просто вариант да не са виновни за отиването на избори“, допълни независимият народен представител.

Приоритетите в декларацията на ПП звучат твърде добре, но основните проблеми в политическата система не са в тази декларация, смята Божанков.

„За всеки е абсолютно ясно, че вторият мандат е обречен“, катгоричен бе той.

Според него няколко души – изпокараните един с друг политически лидери, „държат цяла България за заложник“.

„Има цяло поколение в политическата система, което вижда, че си отива, но ще занимава целия български народ с неговото отиване още време“, изтъкна Явор Божанков. Той прогнозира, че предстои „избор между Изтока и Запада, между популизма и нормалното“.

Божанков каза още, че има „процес на формиране на ново ляво, на възкресение на НДСВ“, а „старите политици виждат, че нещо ново трябва да се случи, усещат го във въздуха“.

Реформите са неизбежни, но докато персонално не се сменят лидерите, няма как да се случат, посочи той.

Източник: Евроком

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img