10.3 C
София
неделя, февруари 25, 2024

Владислав Панев: Газовата независимост е единственият начин да „обезоръжим“ „Газпром“

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Хората обичат да гласуват за победителите. Коалиция между ПП и ДБ би означавала сигурно първо място на парламентарните избори, което би привлякло допълнителен брой гласоподаватели.

Това мнение изрази в интервю за БНР бившият зепутат от ДБ Владислав Панев, съпредседател на „Зелено движение“, което е част от „Демократична България“.

„Бягаме за по-добър резултат, за повече. Колкото повече, толкова повече.“

Трябва да се изчисти формулата за явяване на изборите, очаква се дълбочинното социологическо проучване, поясни Панев. По думите му двете възможности са „горе-долу на кантар“, поне според публично известните досега данни.

315 лева е доста висока цена на газа и за бизнеса, и за битовите потребители, призна Панев. Според него „трябва да имаме по-конкурентна цена спрямо потребителите в другите държави“.

Газовата независимост е единственият начин да „обезоръжим“ „Газпром“, коментира Владислав Панев в предаването „Преди всички“.

„Трябва да осигурим независимост не за една трета от доставките, а за 100% от доставките.“

Според него за предстоящия зимен сезон след „политически и стопански разговори“ е възможно да се стигне и до използване на алжирски газ срещу износ на зърно от България.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img