12.7 C
София
петък, април 19, 2024

Венци, няма да те забравим: Русенци почетоха паметта на починалото от мълния дете

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Русенци се събраха тази вечер пред спортен комплекс „Дунав“, където мълния порази две 11-годишни момчета.

Едното дете почина
 по-късно в болница – въпреки усилията на лекарите да го спасят, а другото е в тежко състояние.

Фенове на „Дунав“, футболисти, много деца от школата на клуба и граждани запалиха свещи и с мълчаливо бдение почетоха паметта на починалото дете и се помолиха другото да се възстанови. Поднесени бяха и цветя.

След тежкия инцидент от футболния клуб „Дунав“ изразиха своите съболезнования и обясниха, че ако е имало индикация за буря, тренировката е щяла да бъде прекратена. Концесионерът на спортната база д-р Симеон Симеонов коментира, че на стадиона има гръмоотводи, които функционират, преминали са през съответните замервания.

Инцидентът се разследва от Окръжната прокуратура в Русе. Следствените действия са насочени към изясняване на всички обстоятелства, свързани с изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и дължимото поведение в това отношение на съответните лица.

По случая бе организирана и съвместна проверка между Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) и Община Русе в спортния комплекс „Дунав“. Целта е да се установи състоянието на мълниезащитната система на базата. Очакват се резултатите от проверката.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img