13.8 C
София
събота, май 25, 2024

В НС гласуват оставката на Лена Бориславова

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

На първото си редовно заседание депутатите ще трябва да създадат Временна комисия за изработване на правилник за работа в този парламент. А също и да гласуват предложението на ДПС утре да е неработен ден за тях заради мюсюлманския празник Рамазан Байрям, както и да гласуват оставката на Лена Бориславова от коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ като народен представител.

Ден преди старта на новия парламент Бориславова поиска от ЦИК да бъде заличена като народен представител. Тя беше избрана за депутат от ПП-ДБ от 24 МИР – София. ЦИК обаче не прие заявлението й и тя трябваше да положи клетва като депутат, след което веднага подаде оставка. Причината за оттеглянето на Бориславова е, че тя ще поеме координационната роля на “Продължаваме промяната” за местните избори наесен. Бориславова поясни, че конкретно ще работи за кампанията и проблемите на София. 

В дневния ред е и създаване на временна комисия, която трябва да изработи проект на правилник на новия парламент. В нея ще има представители от всяка парламентарна група. 

Депутатите ще разгледат и проекторешение, внесено от ДПС. Утрешният ден – 21 април 2023 година да бъде неработен за народното събрание за новините 

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img