18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Тодор Тагарев: Имаме проблеми с поддръжката на МиГ-29

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Имаме проблеми с поддръжката на изтребителите МиГ-29. Ние ще разчитаме на самолетите МиГ-29 дотогава, докогато дежурството по въздушен контрол може да бъде поето от Ф-16. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на изслушването му в Комисията по отбрана към НС.

Тагарев каза, че самолетите МиГ-29 се поддържат с усилия, но двигателите им не могат да бъдат поддържани така.

“Надяваме се да имаме възможност да сключим договор за ремонт на нашите двигатели“, каза той и уточни, че това ще ни позволи да използваме самолетите си за по-дълъг период от време.

Министърът на отбраната обясни, че е имало две процедури по отношение на поддръжката на МиГ-29 – едната е била за закупуване на двигатели, но не нови, а такива, отговарящи на изискванията, а втората процедура е била за ремонт на нашите двигатели. Тагарев каза, че фирмата „ТЕРЕМ“ е спечелила процедурата, но се е отказала, като това е решение на борда на фирмата и вероятно е взето въз основа на оценка на риска.

„Има проблеми с намирането на военнослужещи на всички равнища“, призна министърът и добави, че ще се радва между първо и второ четене при разглеждане на Бюджета да се гласува увеличение на заплащането на военнослужещите.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img