22.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Софийският градски съд остави Васил Божков в ареста

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Софийският градски съд остави Васил Божков в ареста. 

Бизнесменът е обвинен за укриване на такси, дължими на държавата от хазартния му бизнес.

След близо двучасово заседание Софийски градски съд реши, че бизнесменът Васил Божков остава в ареста. Това беше и искането на прокуратурата, като мотивите за него бяха, че има опасност обвиняемият да се укрие.

Прокурорът поиска мярката „задържане под стража“ по т. нар. „хазартно дело“, по което Божков е обвинен, че е ръководил престъпна група, занимавала се с изнудване, подкупи и пране на пари.

В продължение на час прокурар Ангел Кънев представи мотивите за искането на най-тежката мярка, мотиви, които в 90% според адвоката на обвиняемия нямат нищо общо с делото и целят да представят бизнесмена Васил Божков в негативна светлина.

Пред журналисти адвокат Гатев потвърди тезата си, че има хора у нас, които държат Васил Божков да е или извън страната, или в ареста.

На излизане от съдебната зала на въпрос за контактите си с Евгений Пригожин, които бяха посочени като част от мотивите за искането за задържане под стража, Божков каза:

„Глупости. Задавате ми тъпи въпроси“.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Васил Божков е извършил престъпленията, за които е обвинен във връзка с организираните от него хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси.

Съдът не намира, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност да се укрие и счита, че най-адекватната мярка е „задържане под стража“.

Апелативният съд ще гледа делото на 5 септември.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img