14.8 C
София
сряда, май 29, 2024

Румен Радев: Развитието на младите хора е най-важната стратегическа цел за България

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Развитието на младите хора е най-важната стратегическа цел за България, посочи президентът Румен Радев, който участва в церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината“:

„Започва поредната предизборна кампания. Чуваме всякакви стратегически цели. Но най-важната стратегическа цел за България – това е развитието на младите хора. Ако ние не заложим на тази стратегическа цел, всички останали цели губят смисъл. На вас се пада и задачата да промените моралния климат в родината, да изметете невежеството и лъжата от обществения живот, да не се примирявате с несправедливостта, с корупцията, които раждат безнадеждност. В тежките години на прехода мнозина се примириха и приеха безизходицата като някаква национална орисия. Но вие сте друго поколение. И аз очаквам вие да приемете вашата поколенческа мисия да отхвърлите фатализма, да отстоявате справедливостта и прогреса“.

Организатор на събитието е Националното представителство на студентските съвети в България. На церемонията бяха отличени студенти с доказани постижения в науката, културата и спорта.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img