21.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Румен Христов: Трябва смелост за прилагане на непопулярни мерки срещу високите цени

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Най-важното, което трябва да направим, е свързано с инфлацията и доходите на българите. Но ние сме поели ангажимента да подкрепим и законопроекта за съдебната реформа. Това каза в студиото на „Твоят ден“ Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

„Съдебната реформа изисква конституционни промени, а промяната на Конституцията е сложна процедура“, допълни той. Политикът смята, че цялата съдебна власт има нужда от промени.

По негови думи за няма консенсус по важните теми, а по-остри и нападателни са представителите на ПП-ДБ.

Той коментира отношението на политическите опоненти на ГЕРБ към главния прокурор така: „Когато се фокусираш върху една личност, не би могло да се говори за цялостна реформа“.

Румен Христов коментира и проблема с повишението на цените. „Мерките, които трябва да бъдат предприети, са структурни и непопулярни. Трябва да имаш смелост, за да ги приложиш, при положение че често се ходи на избори“, каза лидерът на СДС.

Той посочи, че една от мерките е да се повишат лихвите по кредитите, втората – ограничаване на харчовете и дефицитите в бюджета, а третата – прекратяване на порочната практика на раздаване на пари „на калпак“.

„Не могат да се решават социални въпроси с промени на данъци и данъчни ставки“, допълни Христов.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img