19.3 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Радев: Не трябва да се правят компромиси с националната сигурност

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Не трябва да се правят компромиси с националната сигурност. Това каза президентът Румен Радев в словото си на националното тракийско поклонение „Ден на тракийската памет“ в Маджарово. На поклонението присъстваха представители на тракийските дружества, депутати, кметове от региона.

Уроците по история като днешния, в който отбелязваме трагичните събития от разорението на тракийските бежанци от Беломорска Тракия,  не са написани в учебниците, отбеляза Румен Радев.

„Защото подобни събития в нашите учебници стават все по-малко, а и описанието за тях се отдалечава все повече  от обективността и от истината. Нашите познания, нашата памет са жилави и емоционални, защото ние сме ги получили от разказите на нашите баби и дядовци. Ние сме закърмени с песните за тях. И това не е просто памет, това е нашата вяра, нашата съвест, нашата кръвна връзка с предците ни и нашата идентичност“, коментира Радев.

 В словото си президентът подчерта, че не трябва да се правят компромиси с националната сигурност.

 „Днес това е и нашето убеждение, вяра и призив, че компромиси с нашата сигурност и с нашата способност да защитим дома си и децата си, не трябва да допускаме“, заключи той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img