23.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Путин подписа указ за увеличаване на въоръжените сили на Русия със 170 хиляди

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

 Владимир Путин подписа указ за увеличаване на максималния брой на военнослужещите в руските въоръжени сили със 170 000 души, съобщиха Кремъл и Министерството на отбраната в петък, предаде Ройтерс.

Според документа числеността на въоръжените сили на Русия ще наброява общо 2, 209 млн. единици, включително щатен състава от 1,32 млн. военнослужещи, като увеличението ще се извършва поетапно.

„Увеличаването на щатния състав на въоръжените сили се дължи на нарастващите заплахи за нашата страна, свързани със „специалната военна операция“ в Украйна и продължаващото разширяване на НАТО“, заявиха от руското министерство на отбраната, като допълниха:

„В ход е изграждането на обединените въоръжени сили на Алианса в близост до границите на Русия, разполагането на допълнителни системи за противовъздушна отбрана и ударни оръжия“.

Бившият руски президент Дмитрий Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, каза по-рано през деня, че повече от 452 000 души са били наети в руската армия по договор от 1-ви януари до 1-ви декември 2023 г.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img