26.4 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Петков: Успяхме, въпреки цирковете на “Възраждане”

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Не бе ше нормално това, което се случи. Радвам се, че успяхме, въпреки намеренията на “Възраждане” да правят циркова, да приемем двата най-важни бюджета и сега да гласуваме третия. Всичко го направихме по правилник. Имаше безобразия – да чупиш аларми, да дърпаш кабели показва липса на възпитание. Но се гордея, че преодоляхме това.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Кирил Петков от ПП-ДБ.

“Видя се, че с трошене не могат да се спрат основните задачи на парламента. Решихме, че ще продължим. Имаме добър ритъм на работа и се надявам, че голяма част от бюджета, ще бъде гласувана днес”, обясни още Петков.

“Възраждане” и ИТН блокираха трибуната на парламента по-рано днес и се наложи депутатите да правят изказвания от място. От БСП не присъстваха в зала. Въпреки това ударно бяха приети важни закони – за премахване на таксата за вноса на руски петрол, за графика около изграждането на 7 и 8 блок от АЕЦ “Козлодуй”. Приети бяха и бюджетите на НЗОК и ДОО. В момента в пленарна зала се гледа закона за бюджета.

Утре ще е ключов ден – ще се обсъждат на второ четене промените в конституцията не се изключва да има нова порция ескалации. Кирил Петков заяви, че партията му отново ще влезе в зала и ще гласува.

“Всеки има право как да се държи. Да се дърпат кабели от стените и да се изключват микрофони ми се струва доста безумен избор”, посочи Петков.

Уговорката да има двоен контрол за онколекарствата, който да бъде разпределен между МЗ и касата, не бе подкрепено в зала.

На въпрос защо това е останало само на ниво разговори, Петков заяви така:

“Гласувахме така, както вярвахме. Много от нещата, които искахме да се случат, се случиха. Да, има непрекъснато разговори по тази тема. Хубаво е, че основните приоритети, се случиха”.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img