14.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Отпадна парламентарният контрол, депутатите включиха 10 точки в дневния ред

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Депутатите включиха десет точки в дневния ред за днес, отпадна парламентарният контрол. Предложението за промени в програмата направи председателят на Народното събрание Росен Желязков в началото на пленарното заседание. Срещу това възразиха от „Възраждане“ и „БСП за България“ и поискаха оттегляне на точките.

Петър Петров („Възраждане“) коментира, че досега председател на парламента не си е позволявал да вкара десет точки по изключителност. Виждам ентусиазма на народните представители да работят поне до неделя сутринта с десет точки, които са предложени, коментира той.

Георги Свиленски от левицата посочи, че са сменили приетата програма за седмицата на 90 процента. Въвеждате новаторство в българския парламентаризъм, коментира той и допълни, че това е недопустимо. 

Като първа точка депутатите ще решат дали да предоставят нова сграда на Конституционния съд, а след това ще проведат второ гласуване на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Следващите точки от дневния ред на депутатите за днес са гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, както и гласуване на Проект за решение за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна. През днешното пленарно заседание народните представители ще решат дали да дадем бронетранспортьори от складовете на МВР на Украйна.

Депутатите ще гласуват на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие, както и Проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да проведе преговори за условията и реда, при които „Български енергиен холдинг“ ЕАД да придобие до 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ „Блок 1-21 Хан Аспарух“.

Удължено бе и работното време до приемането на всички точки от дневния ред.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img