14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Нинова разкритикува решението великденски добавки да има само за част от пенсионерите

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Решението на служебния кабинет на президента Радев за великденски добавки само на част от пенсионерите е несправедливо. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя Facebook профил.

„Винаги, при всякакви кризи и при правителства на различни партии и коалиции, всички възрастни хора са подпомагани да посрещнат светлите християнски празници . А днес, при тази инфлация, това беше още по-необходимо“, добави още тя. 

„Оправданието на служебния кабинет, че няма приет бюджет за 2023 г., е цинично. Самото правителство не пожела да внесе такъв миналата година, въпреки нашето настояване. В същото време служебният кабинет на президента Радев увеличи броя на членовете на бордове и им вдигна тавана на заплатите. Те сега получават над 14 000 лв. на месец. За месец повече от средна пенсия за цяла една година. Оправданието, че няма пари, е абсурдно“, поясни председателят на БСП.

„Кражбите от обществени поръчки и договори вървят с пълна сила. Хвалят се, че са преизпълнили приходната част на бюджета. Но справедливост и подкрепа за възрастните хора няма. И този път не са му виновни партиите“, каза още Нинова.

Източник: Евроком

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img