14.8 C
София
четвъртък, май 30, 2024

Нинова: ГЕРБ, ДПС и президентът Радев наредиха пъзела

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

„Коалицията на имунитетите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС извади като първа задача съдебната реформа. Помогна им служебното правителство с така наречените иронично от Борисов „крумови закони“ (на името на служебния правосъден министър Крум Зарков). Целта беше ограничаване правомощията и контрол над главния прокурор, одобрение от ЕС и транш на парите по ПВУ, справедливо правораздаване, в което всички са равни пред закона. Сега да видим резултатите от тази така наречена съдебна реформа. Единият променен закон е обжалван пред Конституционния съд. Другият е върнат с вето в НС. Изборът на Сарафов ще бъде жален пред ВАС като нелегитимен. ВСС е тотално компрометиран като маша на задкулисието. Съдии, адвокати и прокурори негодуват. Е, на това съдебна реформа ли му казвате?”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Ловеч, където на срещи с областните съвети на БСП в Ловеч, Габрово и Плевен обсъжда на актуалната политическа обстановка и подготовката за местните избори.

„Печелившите са Бойко Борисов, който се скри зад имунитета от правосъдие, а сега Сарафов може и да оттегли искането. Ако е вярна информацията, че президентът Радев е издал бързо указа срещу пазарлък с ГЕРБ да не му отнемат службите, печеливш е и той. А днес Сарафов предлага за свой заместник заместник-министър на Радев”, изтъкна Нинова.

По нейните думи печели и ДПС, които сега създават новия конституционен ред.

„Нещата си идват на мястото. ГЕРБ, ДПС и президентът Радев наредиха пъзела. От него най-печелившо е задкулисето, което се прегрупира и пак управлява. Губещи са ДБ , ПП и лидерите им, които се клеха във върховенството на закона. Те са в ролята на излъганите камилчета. Интересно ни е как ще погледне Европа на тази тотална измама, наречена от авторите и правосъдна реформа”, коментира още лидерът на БСП.

„Що се отнася до нас, „БСП за България”,  събитията доказаха, че правилно се оттеглихме от разговори с ГЕРБ. Ние смокинов лист за задкулисен сговор не ставаме”, подчерта Нинова.

Според нея, за жалост, най-губещ е българският народ.

„Едва ли има и един българин, който да вярва, че тази съдебна реформа прави всички равни пред закона. Дано този път да му е за поука какви хора избира за свои водачи”, каза в заключение Корнелия Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img