26.8 C
София
четвъртък, юни 20, 2024

Мартин Димитров: Последните години България бе целенасочено държана зависима от руския газ

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Докато има война, ще има висока инфлация. Тази истина трябва да се казва и не трябва да се крие. Ние правим всичко възможно с мерките да компенсираме хората и бизнеса.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров по повод антикризисните мерки на кабинета. Той коментира и горещата тема за приемането на еврото. „Влизането в Еврозоната ни гарантира сигурност. Ние от ДБ сме категорично „за“ приемането на еврото. Другото е, че трябва да бъде проведена мащабна информационна кампания, с която да се обясняват ползите от влизането в Еврозоната. Не трябва да се бавим и това трябва да се случи. Категорично приемането на еврото няма да доведе до повишаване на инфлацията. Има време за корекция на инфлацията от сега нататък. В ситуация на несигурност членството в Еврозоната дава възможност за по-високо кредитиране, по-ниски лихви, възможност за взимане на заеми при по-добри условия. Еврото е втората най-силна валута в света. Всичко това означава, че ще ни даде една стабилност“, категоричен бе Димитров, цитиран от novini.bg.


Последните години България бе целенасочено държана зависима от руския газ. Сега трябва да работим за намаляването на тази зависимост. Когато зависиш от един източник, винаги е по-скъпо. Когато пазаруваш от няколко източника, тогава със сигурност е по-евтино. За мен най-добрият път е Европейската комисия да купува газ от различни източници“, каза още той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img