13.8 C
София
петък, април 19, 2024

Манол Пейков: Случилото се в Русия е лакмус за слабостта на Путин

- Реклама -spot_imgspot_img
- Рекласма -spot_imgspot_img

Единната кандидатура за кмет на София на ПП, ДБ и „Спаси София“ ще обявят във вторник името на избраника си за кмет на столицата. Знае се, че коалицията се е спряла на името на Васил Терзиев.

Кандидатурата му не беше потвърдена в ефира на Нова телевизия от депутата Манол Пейков, но той не спести мнението си: „Според мен е интересен човек, с позитивен опит в различна област, което не се съотнася към местното управление. Всичко, което съм чул от него отеква, сякаш чувам собствения си глас. Тезите и целите му са ми близки и му симпатизирам“, заяви той. 

Пейков определи поведението на „Възраждане“ като неадекватно.

„Не мисля, че имат работеща форма за управление, те са опортюнисти, които яхват вълната. Всичките им тези съвпадат с кремълските. Нямат нито една националистическа теза. Абсолютно всичко е взето от тетрадката на КГБ. Или получават нареждания, или сами си дърпат конеца“, посочи Пейков.

По думите му случилото се в Русия е лакмус за слабостта на Путин.

„В Русия влизат зад решеките за рисунка, а човек, който тръгва срещу властта, и изминава 300 км с 25 000 души армия, накрая сключва сделка и му прощават. Този парадокс и абсурд показва, че Путин не е толкова силен. Сделката с Лукашенко е фасадна, той е кукла на конци. Ако е провел преговори, това е под натиска на Путин, за да не са директни и да има алиби, да се покаже като твърд човек, който не преговаря. Русия със сигурност ще се отслаби на фронта в Украйна, защото във „Вагнер“ са едни от най-опитните и кръвожадни бойци“, коментира той.

- Реклама -spot_imgspot_img
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
- Реклама -spot_img
Related news
- Реклама -spot_img